Dünyanın en eski dillerinden biri olan İbranice'nin yanı sıra bu dilin kültür ve edebiyatının da eğitiminin verildiği İbrani Dili ve Edebiyatı 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Öğrenmesi zor olan dillerden olan İbranice 22 harflik bir alfabeye sahiptir ve tıpkı Arap alfabesi gibi sağdan sola doğru yazılır. İbranice’de sözcükler üç ünsüz harften oluşan fiillerden türetilir. Fiil kökünün anlamı da bu üç ünsüz harf tarafından belirlenir. Kökün başına veya sonuna ünsüz harfler eklenerek isimler türetilir.
Devamını Oku »ORUÇ VE RAMAZAN İLE İLGİLİ AYET VE HADİSLER
Ramazan ile ilgili ayet-i kerime ve hadis-i şerifleri sizler için derledik.
Devamını Oku »RAMAZAN VE ORUCUN FAZİLETİ
Gerçek oruç nasıl tutulur? Ramazan ve orucun fazileti nedir? Ramazan ayının faziletli olmasının sebepleri nelerdir? Ramazan ve orucun fazileti hakkında hadisler…
Devamını Oku »TENYA VE BENZERİ BAĞIRSAK KURTLARI ABDESTİ BOZAR MI?
Tenya ve benzeri bağırsak kurtları abdesti bozar mı?
Devamını Oku »TARLA VE MAHSUL İÇİN YAPILAN MASRAFLAR ZEKATTAN DÜŞER Mİ?
Ürün elde etmek için yapılan masraflar, öşür verilirken dikkate alınır mı?
Devamını Oku »MALIN VE SERVETİN ŞÜKRÜ
İslâm dîni cemiyet nizâmını mânevî ve maddî olmak üzere iki temel üzerine kurmuştur. Müslümanın namazı, evrâd ve ezkârı cemiyetin mânevî hayatını tanzim ederken, Müslüman olan zenginlerin verdikleri zekât ve malî ibadet de maddî nizamı tesis etmektedir.
Devamını Oku »HEDİYELEŞMEK PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİ VE TAVSİYESİDİR
Hediyeleşmek, Peygamber Efendimizin de sünneti ve tavsiyesidir. Sahâbîleri tarafından çok sevilen Rasûlullah Efendimiz hem gelen hediyeleri kabul etmiş, hem de bizzat hediyeler takdim etmiştir. Hattâ ihtiyaç ve taleplere binâen kendisine gelen hediyeyi, hemen bir başkasına hediye ettiği görülmüştür.
Devamını Oku »ORUCUN MADDİ VE MANEVİ FAYDASI
Kur’ân-ı Kerîm’de geçen ve Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) uygulamaları ile orucun maddi ve manevi faydaları…
Devamını Oku »SAHABENİN İSTİĞFAR VE DUA VAKTİ
Asr-ı Saâdet toplumu, gece kalkıp namaz kılmayı, seherlerde evrâd ü ezkârlarını îfâ etmeyi ve Kur’ân okumayı, sıcak yataklarına tercih ediyorlardı. O mes’ûd toplumda seher ve fecir vakitleri, “İstiğfar ve dua vakti” olarak biliniyor ve ona göre îtinâ gösteriliyordu.
Devamını Oku »ZEKAT İLE İLGİLİ AYET VE HADİSLER
Zekat ile ilgili âyet ve hadis-i şeriflerleri istifadenize sunuyoruz
Devamını Oku »